Despre - Teatrelli

TEATRELLI este un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București - CREART. Ca spațiu cultural alternativ dedicat artelor spectacolului, Teatrelli a devenit, din perspectiva strategiei curatoriale, un laborator artistic în dialog cu public, dedicat producțiilor inovatoare de teatru și dans, unor serii de performance-uri work in progress, precum și dezbaterilor culturale. Structura modulară a sălii permite ca fiecare nou spectacol să își modifice conceptul spațiului, invitând spectatorii să descopere noi modalități de a experimenta și a recepta teatrul.

SPECTACOLE INOVATOARE

Producțiile din noul repertoriu Teatrelli sunt cu precădere din zona de experiment: performance-uri, spectacole-laborator, cu formate mai puțin obișnuite, pornind de la nevoia existenței unei astfel de abordări în zona teatrului subvenționat din București. Urmând actuala direcție artistică, de dezvoltare a spațiului într-un laborator de cercetare cu public în sfera artelor spectacolului contemporan, ne propunem să oferim artiștilor cadrul necesar căutărilor de noi forme de exprimare artistică.

PERFORMANCE-URI WORK IN PROGRESS

În contextul necesității abordărilor experimentale pe scena bucureșteană, am inițiat, începând din 2020, seria de performance-uri work in progress -  producții hibride, desfășurate inclusiv în spații neconvenționale, aflate la limita între instalație și performance, tematizând subiecte de o actualitate stringentă. Această serie de spectacole-machetă creează contextul unor căutări artistice necesare, prilejuind, totodată, întâlnirea cu unii dintre cei mai reprezentativi artiști ai momentului, recunoscuți pentru abordările lor neconvenționale. Publicul are, totodată, ocazia de a urmări un spectacol în diferite etape de montare, de la cea „embrionară” la o variantă finală, fiecare dintre aceste etape presupunând între 7-10 zile de repetiții intense în spațiu, urmate de 2-3 reprezentații aferente fiecărei etape de lucru.

DIALOGURI CULTURALE

Programul Teatrelli include și o serie de dezbateri pe teme culturale, care se desfășoară live și online, prin care dorim să readucem spectatorilor bucuria întâlnirii directe cu mari personalități din zona artelor spectacolului, dar și să trezim interesul implicării active într-un dialog despre scenă și despre lume, despre valorile și provocările timpului nostru.

COMEDII ȘI SPECTACOLE DIN REPERTORIUL CLASIC

Nu în ultimul rând, repertoriul nostru cuprinde o serie de montări clasice, spectacole jucate de actori apreciați ai scenei românești.

Teatrelli este un proiect al Centrului de Creație Artă și Tradiție al Municipiului București - CREART, serviciu public în subordinea Primăriei Capitalei.

Vă așteptăm la adresa din Piața Lahovari nr. 7.

E-mail: teatrelli@creart.ro