Băiatul văduvă. Performance work in progress - Teatrelli
Băiatul văduvă. Performance work in progress
Bilete

Concept și regie : Eugen Jebeleanu
după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard

Cu: Vlad Bîrzanu, Mihaela Sîrbu, Alexandru Chindriș, Cosmina Stratan & câinele Uber

Sound design: Ovidiu Zimcea

Traducerea: Diana Nechit & Eugen Jebeleanu

Unul dintre cei mai reprezentativi artiști ai momentului, atât în plan național, cât și în plan internațional, laureat UNITER, Eugen Jebeleanu, a montat la Teatrelli prima etapă a performance-ului work in progress „Băiatul văduvă” după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard, proiectul fiind realizat în parteneriat cu Institutul Francez din România.

Noua producție creart / Teatrelli aduce în prim-plan povestea tânărului Tom, al cărui parcurs pătrunde în intimitatea profundă a relațiilor interumane și a stigmatelor sociale. Între tandrețe și violență, personajele din textul lui Bouchard (ecranizat în 2013 de Xavier Dolan) jonglează între statutul de victime și călăi, mânați de dorințe înăbușite și porniri animalice.

Textul lui Michel Marc Bouchard vorbește despre doliu, despre «închisori» și secrete. Autorul spune: «înainte să învețe să iubească, homosexualii învață să mintă. Suntem niște mitomani curajoși». Tom sunt eu și sunt acei tineri homosexuali care trăiesc în frică și culpabilitate. Îmi doresc cu acest proiect să redea unghiul subiectiv al personajului central Tom, la intersecția dintre jocul realist psihologic și «distanțarea» față de narațiunea fictiunii, care să vorbească despre rănile intime și politice ale lumii în care trăim, pentru că după acestă lungă izolare, cred că teatrul poate fi și o artă a vindecării.”, mărturisește Eugen Jebeleanu

Distribuția a fost selectată în urma unui casting la care s-au înscris aproximativ 200 de actrițe și actori.

Producție realizată în parteneriat cu cu Institutul Francez din România, ca parte a acțiunilor prin care acesta sprijină scena artistică locală.  Montarea spectacolului „Băiatul văduvă” va avea loc anul viitor, într-o a doua etapă de lucru.