Primăvara speranței și Ziua Mondială a Dansului - Teatrelli
Primăvara speranței și Ziua Mondială a Dansului

Invitați: Tobias Biancone, Noa Wertheim și Jarosław Fret

„În acest timp al însingurării și îndoielilor, avem mai mult decât oricând nevoie unii de ceilalți și de ceea ce ne poate aduce împreună dincolo de toate barierele și distanțele posibile: dialogul. De Ziua Mondială a Dansului, a avut loc o ediție extraordinară a Anotimpurilor dialogului despre teatru – o întâlnire dedicată mișcării, libertății și încrederii în frumusețea spiritului uman. O întâlnire concepută într-un parteneriat simbolic cu Institutul Internațional de Teatru (ITI), UNESCO, sub egida cărora are loc sărbătoarea zilei dansului, Secția Română – Teatrologie a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru și UNITER. O întâlnire despre credința în energiile ființei, despre dragostea pentru dans, despre speranța pe care mișcarea o degajă.

Invitații speciali au fost Tobias Biancone - Director General al Institutului Internațional de Teatru (ITI) - UNESCO, Noa Wertheim - Coregraful celebrei companii Vertigo din Israel, și Jarosław Fret - Directorul Institutului Grotowski și al Teatr Zar.

De această dată, sala mereu plină de prieteni ai Dialogurilor s-a convertit într-un spațiu virtual nemărginit, unde au fost bineveniți toți cei care iubesc dansul, teatrul și orice limbaj născut din împletirea lor. Ne-am bucurat că am putut celebra, împreună, Ziua Mondială a Dansului! Am redescoperit puterea de a visa, de a zâmbi, de a ne… mișca în ritmul gândurilor. A fost un dialog de primăvară despre dans, înțeles ca o eliberare a eului și ca o adevărată punte între suflete.” Octavian Saiu

Dezbaterea a fost difuzată live pe pagina de Facebook Teatrelli (https:www.facebook.com/teatrelli/) în data de 29 aprilie, de la ora 13:30 și s-a desfășurat în limba engleză, fără traducere.

Parteneri: Institutul Internațional de Teatru (ITI), Secția Română – Teatrologie a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, UNITER și Accademia di Romania in Roma.