TRANZACȚII - Teatrelli
TRANZACȚII

După etapa a 2-a a castingului pentru noul performance work in progress Teatrelli - „Tranzacții”, în regia lui Krisztián Kiliti, dramaturg: Ioana Hogman, ne bucurăm să anunțăm distribuția (în ordine alfabetică):

Ela Ionescu, Alex Mirea, Denisa Nicolae, Maria Teișanu, Cecília Trabalka

--------------

Teatrelli anunță deschiderea înscrierilor la un casting pentru performance-ul work in progress „Tranzacții”, realizat în cadrul unui proiect internațional

„Tranzacții”, noua producție work in progress creart/Teatrelli, face parte dintr-o serie de cinci proiecte concepute în luna octombrie 2021, în cadrul atelierului inițiat de Festivalul Internațional dedicat Tinerilor Regizori – Theatre Networking Talents (TNT), organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și coordonat de regizorul Bobi Pricop, în parteneriat cu programul New Stages Southeast al Goethe-Institut.

Regia performace-ului work in progress „Tranzacții va fi semnată de Krisztián Kiliti, dramaturg: Ioana Hogman.

Este important ca performerii și actorii interesați să aibă cunoștințe sau afinități cu unul dintre domeniile: psihoterapie, training personal, tehnician de masaj. De asemenea, este importantă cunoașterea limbii engleze. Procesul de lucru cu regizorul Krisztián Kiliti se va desfășura în limba engleză, chiar dacă limba de prezentare a performance-ului este limba română.

În această primă etapă, producția work in progress „Tranzacțiiva fi prezentată sub forma unei lecturi performativede tip unu la unu  (câte 1 spectator și 1 performer).  Spectacolul își propune să arunce o privire asupra nevoilor, dorinţelor, dar şi decepţiilor noastre, prin lentila unor meserii care implică experienţa apropierii. Demersul spectacolului lansează întrebări despre ce altceva se găsește, de fapt, în spatele unei tranzacţii atunci când plătim pentru un serviciu, dincolo de produsul concret şi suma aferentă. 

Pentru înscrierea la casting sunt necesare:

  • Biografia performerului, respectiv actriței/actorului;

  • Scurtă înregistrare video în limba engleză în care performerul, respectiv actrița / actorul povestește despre experiența sau interesul pentru domeniul ales;

SAU

  • Înregistrare video în care actrița/actorul citește în limba română un fragment la alegere, dintre cele puse la dispoziție de echipa performance-ului; Textele pot fi accesate și descărcate direct de la acest link: https://bit.ly/3tjZxwh;

Cei interesați sunt rugați să transmită materialele (biografia și înregistrarea - sub forma unui link Youtube sau Vimeo) în perioada 2 - 9 martie (inclusiv), la adresa de mail teatrelli@creart.ro.

Etapele de desfășurare ale castingului:

  • 2 - 9 martie: Înregistrarea aplicațiilor;
  • 10 - 13 martie: Selectarea listei scurte a candidaților;
  • 14 martie: Anunțul selecției pentru prima etapă a castingului;
  • 15 - 17 martie: Casting Zoom cu peformerii și actorii selectați în cadrul primei etape, cu participarea regizorului și a dramaturgului;
  • 18 martie: Anunțarea distribuției

Spațiul de desfășurare este Teatrelli/Galeria creart.

Repetițiile vor avea loc în perioada 4 - 8 aprilie, iar reprezentațiile aferente primei etape a producției work in progress sunt programate pe 9 și pe 10 aprilie.

Din distribuția performance-ului work in progress „Tranzacții” vor face parte cinci performeri/actori, urmând ca trei dintre aceștia să fie selectați în urma castingului.

Poiectul „Tranzacții” este rezultatul unui workshop desfășurat la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, între 18 și 22 octombrie 2021, în cadrul TNT X New Stages Southeast, unde tineri dramaturgi și regizori au lucrat timp de trei zile alături de mentorii Rebekka Kricheldorf și Cristian Popescu, curatorul proiectului fiind regizorul Bobi Pricop

Cele 5 proiecte rezultate în urma atelierului au fost prezentate într-un showcase online în octombrie 2021, la care au participat managerii teatrelor partenere – Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu – Sectia Germană, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț și Teatrelli. Fiecare proiect a fost adoptat de către un teatru partener, iar cele cinci echipe regizor-dramaturg au intrat în perioada de dezvoltare a pieselor rezultate prin sesiuni de lucru împreună cu echipele teatrelor partenere. Ulterior, proiectele pot fi dezvoltate, de asemenea, pentru a intra în repertoriul teatrelor producătoare, iar cele mai bune lecturi performative/spectacole rezultate vor fi prezentate în Germania în etapa finală a proiectului „New Stages Southeast” în 2023.