Dezbatere #online Despre un (alt) teatru al prezentului - The Walks, by Rimini Protokoll - Teatrelli
Dezbatere #online Despre un (alt) teatru al prezentului - The Walks, by Rimini Protokoll
Rezervă

Într-un moment de pandemie când cu toții, iubitori de cultură, artiști și operatori culturali, ne întrebăm cum s-ar putea transforma experiențele culturale ca urmare a pandemiei, Teatrelli și Cărturești vă propun o dezbatere deopotrivă jucăușă și serioasă despre artele spectacolului în și după pandemie. Un dialog despre transformare artistică, tehnologie și viitorul artelor performative, pornind de la evenimentul lansării versiunii în limba română a spectacolului experiment THE WALKS, gândit exclusiv sub forma unei aplicații pe telefon!

Joi, 10 februarie, de la ora 19.30, jurnalistul și omul de cultură Matei Martin, realizatorul emisiunii Timpul prezent la Radio România Cultural îi are ca invitați speciali pe unul dintre membri celebrului colectiv german care a revoluționat teatrul la nivel mondial, Rimini Protokoll, alături de Joachim Umlauf - directorul Goethe-Institut București, Vlaicu Golcea - coordonatorul artistic al versiunii The Walks în limba română, actrițele Alina Rotaru și Carmen Ghiurco, Roxana Lapădat - director artistic Teatrelli, și Oana Cristea Grigorescu - specialist în teatru radiofonic.

Cum a fost conceput THE WALKS, spectacol de teatru gândit exclusiv ca aplicație pentru smartphone?

Care este rolul tehnologiei în acest proces și cum ne poate ajuta să regândim și să trăim experiența culturală?

Cum percepe creierul și sufletul spectatorului un performance teatral pe mobil?

Dar al creatorului?

Cât este vorba despre tehnologie și cât despre artă?

Ce anume face ca această aplicație să devină un spectacol de teatru?

Ce descoperim despre noi odată cu experiența THE WALKS?

Vă invităm să descoperim împreună cum biletul de teatru devine un cod de acces, iar experiența din scaunul de pluș este acum una interactivă, oricând la îndemână printr-un singur click. Și să aflăm cum este să pătrundem într-un univers teatral conceput și regizat tocmai pentru a fi experimentat în spațiul urban, având nevoie doar de un telefon mobil, o pereche de căști și de propria imaginație!

Când: Joi, 10 februarie, ora 19:30.
Unde: exclusiv #online pe paginile de Facebook Cărturești, Teatrelli, Goethe-Institut București și Radio România Cultural!

--------

THE WALKS este conceput de celebrul și multi-premiatul colectiv german RIMINI PROTOKOLL care a revoluționat teatrul la nivel mondial. Spectacolul-experiment a fost lansat la București, fiind co-produs de Teatrelli, în parteneriat cu Goethe-Institut București,alături de alte mari orașe precum Milano, Berlin sau Cleveland, dar poate fi experimentat din orice colț al lumii.Spectacolul-experiment este o colecție de 10 scurte spectacole audio concepute pentru locuri specifice din oraș, cu trimiteri simbol, astfel încât poți redescoperi vecinătățile și locurile familiare din cu totul alte perspective decât cele cu care ești obișnuit.THE WALKS înțelege mersul pe jos ca pe un scenariu teatral: în fiecare oraș, vocile, sunetele și muzica transformă, pas cu pas, locuri familiare în decoruri și diferite peisaje în scene de teatru. Titlul fiecărei plimbări indică locul sau modul în care se va desfășura: „În sensul giratoriu"; „În fața teatrului”; „La locul de joacă”; „În supermarket”.

The Walks
Text, regie: Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel
Idee, dramaturgie: Cornelius Puschke
Univers sonor: Frank Böhle, Rimini Protokoll
Versiunea în limba română
Coordonare artistică și editare audio: Vlaicu Golcea
Voci: Cătălina Bălălău, Vlad Bîrzanu, Coca Bloos, Nicholas Cațianis, Paul Dunca/Paula Dunker, Carmen Ghiurco, Nicoleta Lefter, Georgia Măciuceanu, Conrad Mericoffer, Mela Mihai, Gabriela Pîrlițeanu, Alina Rotaru & fetița Maria Bărbulescu
Regie tehnică și înregistrare voci: Alexandru Andrei
Asistent coordonare artistică: Carmen Ghiurco
Traduceri: Ondine Cristina Dascălița și Adina Olaru
Grafică: Mihai Păcurar
Trailer: Bogdan Botofei și Alina Calotă