Dezbatere pe tema drepturilor de autor - Teatrelli
Dezbatere pe tema drepturilor de autor

Teatrelli și platforma Formare Culturală au organizat o dezbatere pe tema drepturilor de autor: de la contracte până la drepturi și obligații, de la organisme de gestionare a drepturilor de autor și conexe la uniuni de creație.


Drepturile de autor sunt un subiect greoi pentru cei din afara sectorului cultural și creativ, neclar pentru artiști și problematic pentru operatorii culturali și antreprenorii creativi.
Publicul a fost invitat în „câmpul de producție” care folosește legea nr. 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, în care ne regăsim, artiști și asociații non-profit - fie ele uniuni de creație, organisme de gestiune colectivă a drepturilor de autor ori asociații neguvernamentale și fundații, start-up-uri creative, birouri de arhitectură, galerii de artă, buticuri de creație sau alte entități antreprenoriale din zona industriilor culturale și creative.


Dezbaterea a fost transmisă live și pe contul Youtube al Modernism.ro, partenerul media al evenimentului.

Au participat: Corina Cojocaru – Polacsek, avocat specializat pe drepturi de autor și Doru Adrian Păunescu, director general ORDA - Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Discuția a fost moderată de Oana Nasui, manager cultural și co-fondator Formare Culturală.

INTRAREA LIBERĂ.

Organizatori: Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Formare culturală

Partener media: Modernism.ro