Dușmănie - Teatrelli
Dușmănie
Bilete

Text și regie: Gabriel Sandu

E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor

Rodica Mandache, István Téglás și Edith Alibec într-un spectacol complex despre dedesubturile realizării unui film documentar, la Teatrelli

„Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”, scris și regizat de Gabriel Sandu, este un spectacol interdisciplinar despre nevoia de intimitate, apartenență și dorința de a controla povestea despre noi înșine, pe care o lăsăm mai departe celorlalți.

Spectacolul aduce în prim plan trei personaje contradictorii, legate între ele de un trecut traumatic.

Alina (Edith Alibec), o tânără documentaristă ambițioasă, pentru care nu există limite când vine vorba despre propriul film, realizează că are un subiect de neratat atunci când o întâlnește pe Ioana (Rodica Mandache), o membră a fostei securități, care face, cu seninătate, afirmații halucinante în fața camerei de filmat, dar și pe nepotul acesteia, Andrei (István Téglás), un copil bătrân, cu mult talent artistic, care trăiește cu totul izolat lângă bunica lui.

Lucrurile iau o turnură neașteptată atunci când filmul câștigă o vizibilitate masivă, iar viața celor trei personaje va fi schimbată definitiv.

Cu o puternică componentă video, spectacolul chestionează cât este adevăr și cât este ficțiune în genul de film documentar și explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveștile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare.

Text și regie: Gabriel Sandu

Cu: Rodica Mandache, Edith Alibec și István Téglás (cu apariția specială a regizoarei de film documentar Mona Nicoară)

Producție video: Ana Cârlan
Scenografie: Raluca Alexandrescu
Muzica: Xenti Runceanu
DOP filmare: Mihai Ionescu
Lumini: Ștefan Vasilescu

O co-producție Teatrelli

Video Credits și mulțumiri pentru înregistrări Revoluție: Andrei Ujică (Videogramele unei revoluții).

Producție co-finanțată de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

*Prețul unui bilet este de 40 lei + taxe.