Exerciții performative - Teatrelli
Exerciții performative
Rezervă

creart/TEATRELLI prezintă 4 exerciții performative ale studenților la Master 2 Actorie din cadrul UNATC, profesor coordonator: Eugen Jebeleanu.

Intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

„Ring” de Ana Vînău
Distribuție: Ana Vînău, Roberta Antonie
Lectură - 15-20 de minute

Textul chestionează identitatea individului și surprinde, poate, unii dintre cei mai fragili ani ai unui om- cei ai adolescenței. Căutarea sinelui pornește din copilărie, când își dă seama ce-i dictează sufletul, până în stadiul în care personajul ajunge să ia decizii și să aibă curajul să își schimbe viața ca să-și urmeze visul, chiar dacă nu este susținut.

Fragmente din „Cine l-a ucis pe tata” și „Luptele și metamorfozele unei femei” de Edouard Louis
Distribuție: Șerban Ghilvaci, Măriuca Bosnea
Scenografie: Theodor Niculae
Work in progress : 50 de minute

Proiectul chestionează atât șubrezimea relației cu părinții a foarte multor tineri, cât și șubrezimea clasei politice care ne conduce atât de prost de atât de mult timp și care pe mulți îi condamnă la sărăcie, deci nefericire și înrăire. Textul atacă fractura intergenerațională în a cărei groapă, empatia e doar un ecou teoretic. Povestea comună, simpla traumă familială devine subiect politic. Se transformă în drama noastră, a tuturor.
 
„Obiectul pierdut sunt eu” de Roberta Antonie 
Distribuție: Roberta Antonie, Ana Maria Vînău
Lectură - 20 de minute 

În contextul actual al României există o lipsă acută de înțelegere asupra sănătății mentale, care își are rădăcinile în perioada comunismului, fiind un domeniu care a fost în totalitate interzis, exclus ca meserie, și ca orice formă de cercetare din anul 1977 până după Revoluție. Povestea din „Obiectul pierdut sunt eu” urmărește traseul unei femei tinere în descoperirea propriei identități, prin confruntarea cu umbra unei mame depresive care pare să o urmărească pretutindeni. 

„Prostituție” după texte de Tudor Mușatescu
Distribuție: Isabela Chitoșca, Tudor Bojin
Work in progress: 50 de minute

„Prostituție” este un spectacol de tip „slice of life”, care se concentrează pe înregistrarea unei piese de teatru radiofonic, făcută de doi actori debutanți: Tudor și Isabela. Dar succesul acestui proiect prins imediat după absolvire îi pune față în față cu realitatea — acum încotro? În paralel, povestea din piesa după scrisorile lui Mușatescu urmărește destinul unei fete de la țară, venite în București ca să studieze la Conservator. E o lume cu totul nouă pentru ea, în care speră, asemenea protagoniștilor, să devină o artistă de succes. Dar inocența sa este rapid sfărâmată de abuzurile pe care le întâlnește și care o determină să facă compromisuri care o îndepărtează de la traiectoria sa inițială.