OPEN CALL pentru REGIZORI - Teatrelli
OPEN CALL pentru REGIZORI
Rezervă

MONTAREA UNUI SPECTACOL-LABORATOR @ TEATRELLI

UPDATE: Proiectul câștigător, ales de membrii juriului, este FADE IN / FADE OUT, al regizorului Bogdan Mustață, un spectacol – laborator în zona de sound theatre.

creart își propune să dezvolte proiectul Teatrelli într-un laborator de cercetare cu public în sfera artelor spectacolului, în această direcție integrându-se cea mai mare parte a producțiilor recente, precum și seria de spectacole / performance-uri work in progress. 

În acest sens, lansăm un OPEN CALL adresat regizorilor (fără o condiționare de vârstă), în vederea montării unui spectacol cu structură de laborator. Este o invitație la experiment, prin integrarea unui limbaj care provine dintr-o altă zonă (spre exemplu, o altă zonă artistică decât cea a artelor spectacolului, precum cinematografie, arte vizuale etc., dar și din sfera tehnologiei, sociologiei ș.a.)  într-o producție de teatru / dans / performance corporal. Spectacolul va fi montat în stagiunea 2021/2022 și va intra în repertoriul Teatrelli (fiind vorba despre o producție creart / Teatrelli), garantându-se un minim de 15 reprezentații jucate.

CALENDARUL OPEN CALL-ului:

  • Perioada de înscriere: 2 august – 5 septembrie 2021 (inclusiv)
  • Perioada de jurizare: 6 – 22 septembrie 2021
  • Anunțarea propunerii selectate: 23 septembrie 2021 (va fi selectată o singură propunere)

CERINȚE:

1. Transmiterea unui self-tape de max. 10 minute în care fiecare regizor va explica ce stă la baza preocupării și interesului față de tema / limbajul propus, cum dorește să implementeze acest limbaj în spectacol și cum va decurge etapa de laborator,  în ce măsură a mai abordat tema / limbajul propus în alte proiecte. De asemenea, self-tape-ul poate conține detalii relevante în acest context despre perioada de formare și sau cariera sa (detalii care nu sunt menționate în CV).  Self-tape-ul va fi transmis sub formă de link video (Youtube sau Vimeo);

2. Transmiterea unui mood board care să ofere juriului o imagine asupra direcției în care se va dezvolta estetica spectacolului (nu sunt necesare schițe scenografice);

3. Descrierea conceptului regizoral și o prezentare succintă a membrilor echipei de creație; Distribuția va cuprinde un maxim de 4 actori / performeri. Aceștia pot fi selectați de regizor încă din faza de concept (vor fi menționați în acest caz în descrierea conceptului regizoral) sau pot fi selectați printr-un casting după anunțarea rezultatelor. Textul dramatic poate fi conceput special pentru acest spectacol sau poate fi ales un text dramatic existent (în acest caz va fi menționat în descrierea conceptului regizoral).

4. CV-ul regizorului / echipei.

Materialele vor fi transmise pe adresa de e-mail teatrelli@creart.ro. Se vor lua în considerare doar înscrierile care conțin toate documentele solicitate.

BUGETUL PRODUCȚIEI este de 130.000 lei brut și va cuprinde: onorariile echipei de creație (regizor, scenograf, dramaturg – dacă este cazul / drepturi de autor pentru textul montat, inclusiv drepturi de autor pentru traducere – dacă este cazul, compozitor – dacă este cazul, creație video – dacă este cazul), 20 de repetiții ale actorilor / performerilor (repetiția va fi remunerată cu jumătate din onorariul pentru fiecare reprezentație), producția decorului și a costumelor, recuzita, echipamentele tehnice care nu sunt disponibile, grafica materialelor de promovare și printul acestora, fotografiile din repetiții și de la premieră în vederea promovării spectacolului. Bugetul sus-menționat nu cuprinde filmarea spectacolului (aceasta se va realiza ulterior), iar onorariile actorilor / performerilor (cu excepția repetițiilor) vor fi plătite pentru fiecare reprezentație jucată (inclusiv avanpremieră și premieră), deci nu fac parte din bugetul de producție.

Selecția va fi realizată de către un JURIU format din:

  • Octavian Saiu – profesor, cercetător și critic de teatru
  • Radu Nica – regizor și conferențiar la Facultatea de Teatru şi Film / UBB Cluj-Napoca 
  • Cristian Ban – regizor și unul dintre membrii fondatori ai #Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca
  • Roxana Lăpădat – director artistic Teatrelli 

Va fi selectată o singură propunere, aceasta urmând să fie montată la Teatrelli în stagiunea 2021 / 2022.