Concert PERCUSSIONescu - Teatrelli
Concert PERCUSSIONescu

Versatilitatea, sensibilitatea, virtuozitatea și interesul permanent pentru inovație sunt elementele care definesc PERCUSSIONescu, singura formație camerală de percuție din România, înființată în anul 2016 de către tinerii muzicieni Irina Rădulescu și Răzvan Florescu. Inițiativa celor doi are ca fundament pasiunea comună pentru muzica de cameră și, deopotrivă, pentru muzica nouă, precum și afinititatea pentru instrumentele melodice, respectiv vibrafonul și marimba, două dintre cele mai sofisticate și spectaculoase instrumente de percuție. Muzica lor se află la granița între trei stiluri distincte: clasic, jazz și clasic-contemporan.

Printre realizările recente ale duo-ului PERCUSSIONescu se numără seria de concerte în cadrul proiectului  “Transilvania Live” și concertul “Vibraimba”, susținut la Paris în urma obținerii marelui premiu al concursului “Festivalul muzicii maghiare”.

Concertul PERCUSSIONescu face parte din seria de concerte ConnectArts.ro @ Teatrelli.

ConnectArts.ro este un proiect al Asociației culturale ISVOR, un hub cultural online / platformă educațională non-formală ce oferă artiștilor instrumente de dezvoltare personală și profesională specifice. 

Pentru concertul din 26 octombrie, duo-ul PERCUSSIONescu a propus publicului de la Teatrelli un program inedit în spațiul românesc - “Vibraimba”,  un concept-hibrid în care marimba și vibrafonul  îmbină, într-un mod dinamic, stilurile jazz, clasic, contemporan și latinoamerican. “Vibraimba” este și titlul primei compoziții dedicate duo-ului PERCUSSIONEscu de către exuberantul compozitor Andrei Petrache. In program lucrări de: Andrei Petrache,  Bogdan Pintilie, Emmanuel Sejourne, Jesus Salvador Chappi, Csaba Zoltán, Michael Taylor.