Cristina Milea: Inside/Outside GALATECA - Teatrelli
Cristina Milea: Inside/Outside GALATECA

În perioada 2 octombrie – 30 noiembrie 2020, în cadrul proiectului Inside/Outside 3.0, galeria de artă contemporană și design Galateca aduce în atenția publicului 6 vitrine sub semnul spectacolului. Vitrina ARTIST IN FOCUS, prezentată în parteneriat cu Teatrelli, este dedicată Cristinei Milea și prelansării proiectului ei SARLATAN - Upcycling-costume installations.

Artist in focus: Cristina Milea | Upcycling-costume installations | Junk Fashion | SARLATAN: Numărul de materiale plastice care poluează oceanele este uluitor. Unul dintre cei mai mari factori poluanți la nivel mondial este industria modei. Schimbarea vine din individ, nu din tendințe sociale. Milea transformă materiale reziduale ce conțin nitriți și aditivi toxici (pe care industria alimentara îi foloseste legal) în   articole vestimentare. Proiectează artefacte tematice, bazate pe Upcycling (refolosire creativă). Fiecare costum are o poveste și o cercetare detaliată în spatele esteticii sale vizuale. www.sarlatan.ro

Vernisajul a avut loc în data de 3 octombrie în cadrul NAG (Noaptea Albă a Muzeelor). În acest context au fost prezentate sub forma unor instalații video și fragmente din spectacolul Teatrelli URBAN GIF SHOW, pentru care Cirstina Milea semmnează scenografia.

Tot în acest an, artista a obținut premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie, pentru spectacolul „Legături primejdioase”, în regia lui Cristi Juncu, o producție a Teatrului Mic.