THE WALKS în cadrul FNT - Teatrelli
THE WALKS în cadrul FNT
Rezervă

Spectacolul-aplicație „The Walks” by Rimini Protokoll, co-produs de creart / Teatrelli, în parteneriat cu Goethe-Institut București, a fost selectat în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Național de Teatru - FNT, care va avea loc în perioada 5-13 noiembrie. 

THE WALKS este o colecție de 10 scurte spectacole audio concepute pentru anumite locuri specifice din orașul tău și o invitație de a-ți redescoperi împrejurimile și de a interacționa cu ele.

Dacă vrei să experimentezi acest spectacol-aplicație în cadrul FNT, poți obține gratuit un cod de activare, prin transmiterea unui e-mail în acest sens la adresa teatrelli@creart.ro, în perioada 5-13 noiembrie. (Numărul de coduri este limitat).

Nu ai nevoie decât de un smartphone și de o pereche de căști.
Descarcă  aplicația (pentru IOS – https://thewalks.page.link/ios, pentru Android – https://thewalks.page.link/android), inserează codul de activare primit și poți începe plimbările oricând, urmând instrucțiunile din aplicație.
Plimbările se pot face până în septembrie 2023, în orice ordine și în oricare dintre cele 6 limbi disponibile. Fiecare plimbare durează aproximativ 20 de minute.

THE WALKS înțelege mersul pe jos ca pe un scenariu teatral: o plimbare audio-ghidată prin parcuri, o plimbare pusă în scenă în supermarketuri sau interacțiuni cronometrate pe malurile apelor. În fiecare oraș, vocile, sunetele și muzica transformă, pas cu pas, locuri familiare în decoruri și diferite peisaje în scene de teatru, prin narațiuni, dialoguri, explorări coregrafice sau variațiuni muzical-ritmice ale mersului. Titlul fiecărei plimbări indică locul sau modul în care se va desfășura plimbarea: „Pe stradă", „În sensul giratoriu" sau „În fața teatrului”.

VERSIUNEA ÎN LIMBA ROMÂNĂ A PRODUCȚIEI THE WALKS:

Coordonare artistică și editare audio: Vlaicu Golcea

Voci: Cătălina Bălălău, Vlad Bîrzanu, Coca Bloos, Nicholas Cațianis, Paul Dunca/Paula Dunker, Carmen Ghiurco, Nicoleta Lefter, Georgia Măciuceanu, Conrad Mericoffer, Mela Mihai, Gabriela Pîrlițeanu, Alina Rotaru & fetița Maria Bărbulescu

Regie tehnică și înregistrare voci: Alexandru Andrei

Asistent coordonare artistică: Carmen Ghiurco

Traduceri: Ondine Cristina Dascălița și Adina Olaru

Grafică: Mihai Păcurar

Trailer: Bogdan Botofei și Alina Calotă

Poveștile și universul sunetelor din scurtele spectacole audio pot fi experimentate în întreaga lume. Astfel, THE WALKS conectează oameni de pe întreg mapamondul printr-o experiență locală și prin intermediul unei acțiuni umane esențiale: mersul pe jos. Odată cu lansarea proiectului, Bucureștiul se alătură unor orașe precum Berlin, Cleveland sau Milano.

THE WALKS

Text, regie: Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel

Idee, dramaturgie: Cornelius Puschke

Dezvoltare aplicație: Steffen Klaue, Alexander Morosow

Sounddesign / mix: Frank Böhle

Grafică: Ilona Marti

Experți / colaboratori: Erdem Gündüz, Stephanie Haug, Katja Otto, Martin Schmitz, Antonio Tagliarini

O producție a RIMINI APPARAT.

În co-producție cu: creart / Teatrelli, BorderLight – International Theatre + Fringe Festival Cleveland, European Forum Alpbach, Fondazione Armonie d’Arte, HAU – Hebbel am Ufer, Hellerau – Europäisches Zentrum der Künste, Internationales Sommerfestival Kampnagel, Zona K, Festival PERSPECTIVES. Sprijinit de Fonds Darstellende Künste, cu fonduri de la Departamentul Guvernamental Federal pentru Cultură și Mass-Media și Departamentul pentru Cultură și Europa al Senatului. Versiunea în limba română a fost realizată cu sprijinul Goethe-Institut București. Versiunea în limba spaniolă a fost comandată de Goethe-Institut Mexiko. 

Mai multe detalii pe: https://www.rimini-protokoll.de/website/en/project/the-walks