Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic GRAND PRIX NOVA la TEATRELLI - Teatrelli
Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic GRAND PRIX NOVA la TEATRELLI
Rezervă

Ne bucurăm să găzduim în perioada 18 – 23 iunie, la Teatrelli, ediția a 11-a a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic GRAND PRIX NOVA.

Organizat de Radio România, evenimentul este dedicat inovaţiei în creaţia de teatru radiofonic.

„Cu această ediție, este inaugurată colaborarea Radio România cu creart, care găzduiește cu generozitate festivalul în spațiul intim al sălii sale de spectacole de la Teatrelli Bucureşti(Piața Lahovari, nr. 7). Apropierea între cele două instituții confirmă deschiderea internațională a acestui spațiu teatral bucureștean, afirmat în ultimii ani ca loc al inovației și al experimentului teatral performativ.”, se arată în comunicatul festivalului.

Selecția finală a festivalului propune în cele trei categorii de concurs – Drama, Short Forms, Binaural Drama – 27 de producții de top din întreaga lume.

Gala de premiere va avea loc vineri, 23 iunie, de la ora 13.00, la Teatrelli.

Festivalul este, în primul rând, ocazia întâlnirii față în față a participanților, dar ajunge și oriunde în lume în spațiul virtual, pe platforma www.grandprixnova.ro, pe pagina oficială de Facebook și pe canalul de YouTube, Grand Prix Nova. 

Pasionaţii de teatru radiofonic vor putea asculta, în toată perioada festivalului, pe site-ul www.eteatru.ro, producţiile radiofonice în concurs, însoţite de textele în limba engleză ale acestora (în format pdf).

De asemenea, în acest an, după-amiaza zilei de marți, 20 iunie, va fi dedictă atelierelor, seria fiind deschisă la ora 12.00 cu prezentarea invitaților speciali ai festivalului „The Walks” – App de Rimini Protokoll, co-productie creart/Teatrelli, în parteneriat cu Goethe-Institut București.

Programul festivalului poate fi găsit pe site-ul evenimentului: www.grandprixnova.ro.

Intrarea la festival este liberă.