Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 10 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 10
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Trei gemeni venețieni” (regia și adaptarea: Nona Ciobanu), o producție a Teatrului Mic.

Mihaela Tulea: „Pentru mine, spectacolele cu o lumină difuză sunt o provocare. Îmi place să-mi testez aparatele, să văd ce pot face atunci când nu sunt condiții ideale de tras. Fotografia selectată este una realizată cu o sensibilitate destul de ridicată (ISO 36.000), iar granulația este destul de fină. Faptul că am detalii în zonele de gri-negru mi se pare important. Performanțele tehnice ale aparatelor folosite îmi lasă mintea liberă, astfel încât mă pot concentra pe compoziție.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.