Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 12 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 12
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „Vertigo 20” - producția celebrei companii de dans Vertigo din Israel (coregrafia: Noa Wertheim), spectacol prezentat în cadrul ediției din 2017 a FITS.

Mihaela Tulea: „Noa Wertheim, multipremiata coregrafă a Vertigo Dance Company din Israel, semnează coregrafia pentru spectacolul Vertigo 20. Tot ceea ce am văzut acolo poate fi rezumat în câteva cuvinte: IUBIRE și RESPECT pentru DANS. Respiră dans prin toți porii, atmosfera este una specială, sincronul dus la perfecțiune alternează cu haosul organizat, lumi se întrepătrund, se distanțează și iar se întâlnesc. Muzica este liantul care îi leagă irevocabil pe acești zburători, mișcările lor sfidează gravitația. Sunt convinsă că deviza lor este ‘dansează și cucerește’.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.