Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 13 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 13
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Trei surori”- un scenariu (ne)firesc de liber după Cehov (regia și scenariul: Radu Afrim), o producție a Teatrului Național București.

Mihaela Tulea: „Am fost încântată când, deși nu ne cunoaștem personal, Radu Afrim m-a invitat să fotografiez spectacolul lui de la Teatrul Național București – ‚Trei surori’. Bucuria mi-a fost cu atât mai mare cu cât, la începutul anului, una dintre fotografiile mele de la o altă producție semnată de el, de această dată la Teatrul din Craiova, ‚Dacă am gândi cu voce tare’, a fost selectată de celebra revistă franceză ‚Théâtre/Public’ pentru a fi publicată alături de un articol care îi este dedicat. Despre Afrim pot spune doar atât: este un vis pentru orice fotograf să aibă cadre din spectacolele lui. Atmosfera este întotdeauna halucinantă, este un creator desăvârșit, atent la orice detaliu, obsedat de perfecțiunea imperfecțiunii. Toate acestea coroborate fac din fiecare scenă una memorabilă, ești țintuit în scaun zeci de minute bune, uimit de lumile ce ți se derulează prin fața ochilor, simți cum te prinde în mreje, accesând pârghii invizibile ale sufletului tău. Cunoaște toate instrumentele de care este nevoie pentru a fi original și nu ezită să le utilizeze pentru a-ți oferi experiențe vrednice de ținut minte.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.