Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 14 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 14
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Metamorfoze” (regia: Silviu Purcărete), o producție a Teatrului Național Radu Stanca Sibiu.

Mihaela Tulea: „Metamorfoze este spectacolul transformării ființei umane, al zbuciumului prin care aceasta trece de-a lungul vieții, o transhumanță a sufletului. Având la bază poemul epic omonim al lui Ovidiu, adaptarea liberă pe care a realizat-o magistralul Silviu Purcărete este încă vie în memoria multora dintre spectatorii care au avut șansa să fie acolo. Montat în aer liber, la apus, aproape de ora albastră, prin poarta barocă din decorul creat de Helmut Stürmer, intră în scenă personajele. O piscină imensă va fi locul de desfășurare al întregii povești. Proiecțiile uriașe, reflectoarele, focul care arde necontenit și muzica lui Vasili Şirli completează perfect tabloul vivant, lăsându-mă uneori fără răsuflare. De fiecare dată când mă uit peste imaginile de la spectacol, retrăiesc același sentiment de uimire și admirație, vocile de înger, tunetele, sunetul apei, iminența focului îmi inundă mintea și îmi subjugă simțurile. Un ‘joc’ extrem de sugestiv, o experiență senzorială, ‘metamorfozele’ te răscolesc și te fac să zâmbești gândindu-te la cum poate arăta o zi de vară la Sibiu, la Fabrica de Cultură.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.