Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 15 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 15
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Republica Melania” (regia: Gelu Colceag), o producție a Teatrului Odeon.

Mihaela Tulea: „‘Republica Melania’ este universul unui OM. Melania întruchipează bunica eternă: simpatică, blândă, cu vocea caldă și duioasă, care are în buzunarul de la piept povești și sfaturi pentru toată lumea, cea care așteaptă cu dor un telefon venit de la copiii plecați departe de casă. Rodica Mandache are harul, sinceritatea și dăruirea marilor actori. Este vie și ți se lipește de suflet după primele cuvinte. În casa ei se-ntâmplă VIAȚA, cu bune și cu rele, iar Melania le duce pe toate cu credință, cu bunătate și cu resemnare, scriindu-și povestea filă cu filă. Prin ochii Melaniei mi-am revăzut bunicii, copilăria, am zâmbit, m-am întristat și mi s-a făcut dor. Dor de inocență, de basmele la gura sobei, de râsul zgomotos al bunicilor, de brațele care te țin strâns, într-o prinsoare pe care n-ai cum s-o uiți vreodată. Asta face și Melania, arhetipul bunicii, dă foc inimii, o răscolește și o face vulnerabilă în fața tuturor.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.