Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 16 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 16
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Familia fără zahăr” (regia: Radu Apostol), o coproducție a Teatrului Mic și a Centrului de Teatru Educațional Replika.

Mihaela Tulea: „E clar că sunt adepta‚ familiei cu zahăr’, deși știu că nutriționiștii nu-l recomandă. Familia este forma socială de bază, realizată prin căsătorie, care îi unește pe soți și pe descendenții acestora: asta spune definiția, dar ea nu dă detalii despre prejudecățile, obiceiurile și diferențele care există între cei care o alcătuiesc. Un întreg ce se compune din tablouri eterogene și teme extrem de actuale(eutanasierea câinilor vagabonzi, o fiică ce nu-i poate vorbi deschis mamei despre orientarea sa sexuală, problemele financiare etc.), dar care reușește să nu se descompună, găsindu-și cumva echilibrul. Pentru că asta face o familie adevărată… se susține la bine și la rău, în tristețe și-n bucurie, în lumină și în întuneric. Chiar dacă ultima secvență este de-o singurătate apăsătoare și dureroasă, eu cred că mesajul spectacolului se rezumă la un ‚împreună’ despre care vorbesc cu emoție toți cei 6 actori-cântăreți-dansatori și pe care-l clădesc cu iubire și candoare.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.