Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 17 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 17
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Deșteptarea primăverii” (regia: Charles Muller), o producție a Teatrului German de Stat din Timișoara.

Mihaela Tulea: „La ‚Deșteptarea primăverii’ în regia lui Charles Muller, producție a Teatrului German de Stat din Timișoara, am fost în cadrul FNT. Recunosc că am ținut morțiș să văd spectacolul, pentru că piesa lui Frank Wedekind a suscitat interesul multor regizori (știam montarea lui Vlad Cristache de la Teatrul Mic și pe cea a lui Michael Mayer de la Teatrul Eugene O’Neill, Manhattan). Tema este una de actualitate: conflictul dintre generații, prăpăstiile care se nasc între cei care refuză să se supună, sunt curioși și vor să exploreze și sistemul anchilozat de norme și tipare. Textul mi-era cunoscut, știam scenele, așa că limba germană nu a mai fost un impediment, mă puteam concentra doar pe actori și fotografie. :) Cu decorul lui Helmut Stürmer nu se poate să nu obții imagini bune. Dincolo de lumini, concept și  scenografie, am identificat în trupa de la Timișoara expresivitate și multă emoție, ingrediente fără de care teatrul n-ar putea exista.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.