Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 2 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 2
Rezervă

Continuăm astăzi seria „Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din producția „Aglaja” (regia și coregrafia: Ștefan Lupu), care se joacă la Teatrul Mic

Mihaela Tulea: „Aglaja este unul dintre spectacolele de căpătâi pentru mine și - în același timp - și unul dintre primele spectacole de teatru pe care le-am fotografiat, pe vremea când se juca încă la Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Bălcescu. Între timp, l-am revăzut de nenumărate ori la Teatrul Mic și de câteva ori l-am mai și fotografiat. Am încercat de fiecare dată să surprind din nou momentul cu Alina Petrică și cu proiecția bocancului în spate. Fotografia a fost făcută atunci când am pozat pentru prima oară Aglaja și a devenit aproape emblematică pentru spectacol. Nu am mai reușit însă niciodată să o recreez. Oricum, spectacolul este un vis pentru mine, iar pe Alina Petrică o iubesc.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.