Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 20 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 20
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Rambuku” (regia: Mihai Măniuţiu), o producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara.

Mihaela Tulea: „Expresivitatea corporală este cuvântul de ordine în acest spectacol al lui Mihai Măniuțiu. Un univers fascinant alcătuit din muzică și ritm, mișcare și nemișcare, ființă și neființă, cuvânt și tăcere și, peste toate, un pic de iubire. Este gândit în cel mai mic detaliu și acest lucru se simte. Coregrafia, costumele, decorurile și muzica contribuie la o acțiune comună: cucerirea totală a spectatorului. Simbolurile folosite sunt sfâșietor de frumoase (sfera solară, piramida umană), dragostea fiind ceea ce le animă - un EL și o EA, fără nume și fără timp.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.