Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 23 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 23
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Cafeneaua Pirandello” (regia: Mihai Măniuțiu), o producție a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Mihaela Tulea:  „Sunt de părere că un spectacol de calitate trebuie să fie jucat foarte bine. Actorii sunt individualități artistice unice, iar când universurile lor se întâlnesc, se pot naște lumi fantastice. Dar ce se întâmplă când și vizualul ține piept cu brio? Apare o luptă a intelectului cu organele de simț. Cadrul scenografic captează privirea, cafeneaua-grădină care nu se închide niciodată, gara, luminile, ceasurile desincronizate care ne spun că s-a ‘dereglat’ până și timpul, clovnii sau divele anilor ‘20  sunt elemente care întregesc povestea. Muzica vine să completeze visul frumos de pe scenă, dansurile sunt deopotrivă stricte, ritmice și imprecise, uneori chiar nevrotice. ‘Cafeneaua Pirandello’, spectacolul montat de Mihai Măniuțiu la Teatrul Regina Maria din Oradea, pe un scenariu dramatic al Ancăi Măniuțiu, după texte de Luigi Pirandello, a fost o reamintire a faptului ca viața e ca un vis - locul acela în care imaginația nu are limite.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.