Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 24 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 24
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Visul unei nopți de vară” (regia: Petrică Ionescu), o producție a Teatrului Național din București.

Mihaela Tulea: „’Visul unei nopţi de vară’, montat de Petrică Ionescu pe scena mare a TNB, este un alt spectacol impresionant din punct de vedere vizual. Colaborarea cu Helmut Stürmer  a fost una câștigătoare, acesta dovedind încă o dată că poate să creeze lumi de poveste prin minunatele sale decoruri. Sunt de amintit și costumele realizate de Corina Grămoşteanu. Acestea dau viață și culoare întregii montări. Într-un loc mirific, manipulaţi de zânele pădurii, în frunte cu crăiasa lor, Titania, două cupluri de tineri îndrăgostiți și un grup de meşteşugari trec prin tot felul de aventuri stranii și pline de erotism. Personajele fantastice, poveştile de iubire care se fac şi se desfac ca prin vrajă, un Puck poznaș, un Oberon uimitor, măștile, instinctele primare și dorințele de nestăvilit fac din acest spectacol unul plin de energie, numai bun de trăit și simțit.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.