Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 25 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 25
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „Pescărușul” (spectacol-laborator condus de Antoaneta Cojocaru), o producție a „Laboratorului de noapte” - Teatrul Bulandra.

Mihaela Tulea: „Într-o zi călduroasă de iunie, într-o sală mică a Teatrului Bulandra, cu spectatori care ‘străjuiesc’ scena, și-a deschis aripile spre sufletul meu un ‘Pescăruș’. Nu unul oarecare, ci unul căruia i-a dat viață Antoaneta Cojocaru. E clar că expresivitatea, căldura, emoția și bucuria jocului sunt toate prezente. Și baletul :). Spectacolul-experiment, construit în ‘Laboratorul de noapte’, e asemenea unui zbor, uneori lin, alteori cu turbulențe, zgomotos chiar. Povestea e țesută frumos, curge firesc și aduce în fața publicului actori talentați.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.