Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 26 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 26
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „Ținutul din miezul verii” (regia: Vlad Massaci), o producție a Teatrului Mic.

Mihaela Tulea: „Filmul August: Osage County cu Meryl Streep și Julia Roberts, în regia lui John Wells, este unul dintre preferatele mele. Este o  poveste despre femei puternice, despre maturitate, despre oamenii care încearcă să scape de bagajul unui trecut care apasă și doare.

Ținutul lui Vlad Massaci te cucerește încă de la intrarea în sala de teatru. Într-un decor imaginat de Iuliana Vîlsan, interiorul unei case din alte vremuri, cu mobilă veche, tocită de timpul nemilos, oglinzi mari (reflexie a eului), un tapet tern și o masă imensă în mijloc (un nod important în consolidarea oricărui cămin), se desfășoară dramele unei familii disfuncționale. Fiicele reîntoarse în casa părintească ca urmare a sinuciderii tatălui lor, o mamă  posesivă și dependentă de antidepresive, tensiunea care plutește-n aer și deznădejdea sunt premisele unui inevitabil conflict. Fracturi sufletești, rupturi între generații, jocuri de putere, toate sunt scoase la iveală pe scena Teatrului Mic, cu încercarea fragilă de a le ameliora sau repara. Un regal actoricesc pentru care merită să revii la teatru în orice anotimp. Asta pentru că eu am văzut spectacolul atât iarna, cât și primăvara și m-au încercat sentimente diferite. Chapeau bas!”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.