Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 29 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 29
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „Pădurea spânzuraților” (regia: Radu Afrim), o producție a Teatrului Național București.

Mihaela Tulea: „Nu există creație de-a lui Radu Afrim care să nu lase urme în inima și-n mintea spectatorului. Acesta este un spectacol-manifest, un ‚cadou’ făcut cu ocazia Centenarului Marii Uniri, un dialog între vocea prezentului şi vocea istoriei, răscolitor precum doinele Teodorei Purja. Cadre de film, lumini, coregrafie, costume, video mapping, actori aleși pe sprânceană, emoție și durere -  avem un diamant bine șlefuit de acest iscusit ‚hoț de suflete’.  Se prăbușesc peste tine, cel din scaun, lumi, te cuprind fiorii, imaginile sunt tulburătoare, vocea conștiinței devine tot mai pregnantă, patriotul din tine își cere drepturile, războiul  care mutilează oamenii și sufletele lor nu te poate lăsa indiferent. POEZIE este ceea ce se întâmplă pe scena Teatrului Național din București. O Sală Mare în care inimile oamenilor, deși se află în locuri separate, bat la unison.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.