Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 33 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 33
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „Poveştile africane ale lui Shakespeare” (regia: Krzysztof Warlikowski), o producție a Teatrului Nou din Varşovia, prezentată în cadrul ediției din 2018 a Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova.

Mihaela Tulea: „Teatru maraton sau maraton de teatru. Asta a însemnat pentru mine spectacolul ‘Poveştile africane ale lui Shakespeare’, în regia lui Krzysztof Warlikowski. Festivalul Internaţional Shakespeare de la Craiova este unul de elită, cu selecții excelente, care aduce în atenția publicului nume valoroase ale teatrului, așa cum este și cel al regizorului polonez de calibru internațional. 5 (cinci!) ore de teatru, actorie, dramatism, viziune regizorală de excepție, lumini, scenografie, coregrafie, muzicalitate, coerență, text, tehnică impecabilă și muuuult Shakespeare. Aceasta este rețeta succesului.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.