Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 35 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 35
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „Procesul” (regia: Mihaela Panainte), o producție a Teatrului Național Cluj-Napoca.

Mihaela Tulea: „‘Procesul’ este unul dintre cele mai cunoscute romane ale lui Kafka și relatează povestea lui Josef K., un bărbat de 30 de ani, funcţionar la o bancă, care se trezeşte într-o dimineaţă, în dormitorul său, cu doi agenţi care îl anunţă că este arestat, fără ca natura crimei sale să-i fie dezvăluită vreodată. Un sistem de coșmar al Justiției, o nebunie irațională, o poveste în care absurdul nu are margini și un om. Un simplu om pe care-l apasă timpul și gândurile. Acesta este spectacolul Teatrului Național Cluj-Napoca, în regia Mihaelei Panainte. În decorul foarte inspirat creat de Helmut Stürmer și cu un light design creativ, Ionuț Caras și trupa din Cluj vin să ‘zugrăvească’ în cuvinte și-n imagini o lume unde visul, coșmarul, frustrările și obsesiile se suprapun.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.