Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 36 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 36
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „Karamazovii” (regia: Nona Ciobanu), o producție a Teatrului Mic.

Mihaela Tulea: „Tragism, inteligență, pasiune, viclenie, cruzime, candoare, egoism, umanitate, iubire, nebunie, servilism sunt cuvintele care definesc universul dostoievskian. Într-un spațiu care se metamorfozează continuu, se desfășoară povestea fraților Karamazov. Un spectacol care folosește cu brio toate mijloacele artistice și tehnice pentru a lăsa o amprentă puternică în memoria vizuală și cea afectivă a spectatorului. Imaginea cu dansul lui Alioșa Karamazov, un tânăr vulnerabil, cu sufletul pus în slujba lui Dumnezeu, mă face să zâmbesc și să mă gândesc la modul în care viața, ca un coregraf dibaci, ne învârte într-o horă amețitoare, făcându-ne să scoatem din rastelul inimii arma cea mai de preț: bucuria.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.