Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 38 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 38
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „D’ale Crnavalului” (regia: Mihai Mălaimare), o producție a Teatrului Masca.

Mihaela Tulea: „Pentru mine, Teatrul Masca înseamnă, în primul rând, Festivalul Internațional de Statui Vivante. Este unicul teatrul din țară unde am văzut așa ceva. Știam că excelează la acest capitol, așa ca mi-am dorit să văd și ceea ce reușesc să realizeze pe scena sălii de teatru. O comedie după piesele lui Ion Luca Caragiale ‚D-ale carnavalului’ și ‚Conu Leonida faţă cu reacţiunea’, în regia lui Mihai Mălaimare, a fost alegerea perfectă pentru o seară de decembrie a anului trecut. Mahalaua de la periferie, mulțimile dezlănțuite, tumultoase, iubirile, trădările, bilețele, muzica patriotică, dansurile și actorii extrem de expresivi ai Teatrului Masca m-au cucerit pe deplin. Este un spectacol inedit, nonverbal, complex, care te prinde în mrejele sale încă de la primele scene.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.