Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 39 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 39
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „Viața și moartea lui Richard 2” (regia: Radu Iacoban), o producție a Teatrului Mic.

Mihaela Tulea: „Spectacolul ‘Viața și moartea lui Richard 2’ , în regia lui Radu Iacoban, este o reinterpretare a dramei istorice ‘The Life and Death of King Richard the Second’ de William Shakespeare, care înfățișează evenimentele ce au marcat ultimii ani ai domniei lui Richard al II-lea  al Angliei, o poveste despre jocurile de putere, ambiții, maturizare, capricii, fragilitatea și imprevizibilitatea vieții, vicii, regi și/sau lideri. Trupa tânără a Teatrului Mic deține toate atuurile necesare pentru a captiva interesul spectatorului, este vie și are bucuria jocului - un element foarte important atunci când vine vorba despre TEATRU. 

Timp de două ore și jumătate intri într-o lume plină de trădări, instabilitate politică, păcate, traume. Mi-a plăcut mult momentul în care Richard al II-lea (Ionuț Vișan) a urcat în gradene, pășind printre spectatori, ca un rege printre supușii săi.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.