Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 6 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 6
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste din spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din producția „Pe jumătate cântec” (Regia Crista Bilciu), un spectacol care se joacă la Teatrul Odeon.

Mihaela Tulea: „Pe Crista Bilciu am cunoscut-o la FNT. Eram la Teatrul Național, amândouă în căutarea unui loc. Mi-a povestit atunci că are un spectacol care își caută 'căsuță' și m-a invitat să-l văd, tot în cadrul festivalului, dar la Teatrul Odeon. Mi-a plăcut așa de mult abordarea ei, încât m-a făcut curioasă. 'Pe jumătate cântec' este un one-woman-show atât de tulburător, încât, de la un anumit moment, nu am mai putut să trag, mi s-a pus un nod în gât, lacrimile au început să-mi inunde ochii, așa că am ratat partea de final – dovada faptului că la teatru sunt în primul rând spectator, înainte de a fi fotograf. Anda Saltelechi este pur și simplu un vulcan... M-a făcut să mă gândesc la oamenii care nu-și trăiesc viețile așa cum ar trebui, uitând de visurile lor, de iubirile lor și de micile bucurii ale sufletului. Spectacolul a fost preluat apoi de Teatrul Odeon, iar una dintre fotografiile făcute atunci, printre emoțiile trăite la acea reprezentație, a ajuns imagine de afiș. ”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.