Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 7 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 7
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste din spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „D’ale noastre” (regia și coregrafia: Gigi Căciuleanu), o producție a Teatrului Național București.

Mihaela Tulea: „Îmi place mult Caragiale, iar ceea ce a făcut Gigi  Căciuleanu cu lumea acestui scriitor de geniu mi se pare, cu adevărat, o operă de artă. Este un spectacol jucat, respectiv dansat impecabil, are o ironie fină și te face să realizezi că lumea lui Caragiale e nemuritoare. Discursul lui Caţavencu - interpretat ireproșabil de Lari Giorgescu - este unul dintre momentele mele favorite. Deși țelul meu nu este acela de a-mi 'strivi' subiectul, am fotografiat acest spectacol doar din plonjeu, având  un obiectiv de 400 mm cu f/2.8 și unul de 200-500 mm f/5.6, ambele de la Nikon. Utilizez destul de des această tehnică, deoarece consider că este una câștigătoare atunci când acțiunea se desfășoară și pe verticală. Sunt convinsă că echipamentul foto face, de multe ori, diferența dintre o fotografie bună și una spectaculoasă.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.