Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 8 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 8
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din producția Teatrelli „Mon Cabaret Noir” (un spectacol de Răzvan Mazilu).

Mihaela Tulea: „Răzvan Mazilu, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Ilona Brezoianu, Anca Florescu... sunt un amestec de frumos, senzualitate și talent. Răzvan Mazilu dovedește încă o dată că stăpânește lumea cabaretului ca nimeni altul. Coregrafia fără cusur, jocul de lumini, muzica și fiecare element scenografic care parcă prinde viață fac din acest spectacol unul deosebit de expresiv. Ca un magician veritabil, Răzvan Mazilu reușește să readucă la viață povești și personaje care, altfel, ar fi rămas, probabil, nedescoperite, îngropate în negura vremurilor. Este și cazul Anitei Berber, o artistă care a trăit în perioada Germaniei de după Primul Război Mondial, având o viață plină de excese, abuzuri, extravaganțe, petreceri ce dădeau în alte petreceri, un haos pe care-l simți în toată povestea de la Teatrelli. Imagini puternice sunt create de cele patru fete care sunt ipostazele Anitei Berber. Penele, tocurile, ciorapii cu plasă, corsetele, reflectoarele, dansul, erotismul și mișcările de felină ale lui Răzvan Mazilu vin să completeze acest tablou, dându-i autenticitate. Să vă povestesc despre Alina Petrică și un 'Ne me quitte pas' sfâșietor sau despre Ana Bianca Popescu și un ’Hymne à l'amour’ cântat cu pasiune? Nu. Trebuie să fii în sală, să trăiești alături de ei această poveste răvășitoare.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.