Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 9 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 9
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Iarna” (regia: Mihai Măniuţiu), o producție a Teatrului Nottara.

Mihaela Tulea: „Rețeta succesului: se iau patru actori total diferiți. Regizorul Mihai Măniuțiu le dă textul lui Jon Fosse, un dramaturg contemporan și le trasează liniile unei povești de iarnă. Se așază totul într-un decor inedit, marca Adrian Damian. Începe muzica originală a lui Mihai Dobre. Un EL,  Andi Vasluianu, și o EA, Catrinel Dumitrescu, se caută cu pasiune, își rostesc cuvinte nerostite, se atrag și se resping precum doi magneți. Și-n câmpul lor magnetic interferează alți doi poli, viziunile lor tăcute, emoționale, forțe de atracție care dansează ca-ntr-un basm. Sunt Ștefan Lupu și Andrea Gavriliu care plutesc elegant în toată această nebunie frumoasă. Totul te cucerește, fulgii din decor te duc în iarna aceea grea, cu troiene peste umeri, dar cu focul din inimă mai aprins ca niciodată.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.