URBAN GIF SHOW - STAGIUNEA CORP @online - Teatrelli
URBAN GIF SHOW - STAGIUNEA CORP @online

Spectacolul Teatrelli URBAN GIF SHOW va fi difuzat online, pe 13 noiembrie, în cadrul Stagiunii CORP@online, un proiect AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

Accesul este gratuit, rezervarea fiind însă obligatorie pe Eventbook: https://eventbook.ro/program/stagiunea-corp

URBAN GIF SHOW este un spectacol despre oraș (implicit despre București) și despre felul în care corpul se manifestă în el. Pornind de la doi termeni contemporani și două practici celebre deja, inclusiv în comportamentul social media, repere între care ne ducem viața din ce în ce mai des – jpeg și GIF –, spectacolul recontextualizează rolul corpului uman, mișcarea și esența într-o înlănțuire de combinații artistice și tehnice unice.

Publicul va redescoperi, cu alți ochi, gesturi pe care le facem ca rutină a traiului în oraș, acțiuni care își găsesc originile în cele mai simple și aparent banale activități cotidiene, recompuse și reformulate dintr-o perspectivă artistică unică.

URBAN GIF SHOW aduce un nou tip de experiență performativă, utilizând o practică artistică nouă, inspirată din instrumentarul de lucru specific programelor de animație – secvențatorul, acesta devenind un instrument virtual de lucru, ca un fel de auto-programare corporală.

Spectacolul s-a clasat pe locul 4 în topul celor mai bune 10 spectacole din București, din 2019, într-un clasament realizat de revista „Zile și Nopți": https://www.zilesinopti.ro/articole/28413/care-a-fost-spectacolul-anului-2019-in-bucuresti

Concept: Florin Fieroiu
Muzică: Vlaicu Golcea
Scenografie: Cristina Milea
Poeme urbane: Elise Wilk
Video: Ioana Ilaș Bodale și Mircea Ilaș
Performeri: Nicoleta Lefter, Alexandra Mihaela Dancs, Paul Cimpoieru, Denis Bolborea, Simona Dabija și Vlaicu Golcea
Photo credit: Andrei Gindac

O producție TEATRELLI – 2019.

Stagiunea CORP@online este un proiect AREAL inițiat de Andreea Belu PFA, Fundația Gabriela Tudor, Indie Box, Asociația PETEC, Asociația Delazero, în parteneriat cu Goethe Institut București, Forumul Cultural Austriac, Creart prin Teatrelli, Centrul Național al Dansului București, Tangaj Dance & Bucharest International Dance Film Festival, European Dancehouse Network. Acest proiect este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național si nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un proiect colectiv ce își propune să crească gradul de coeziune al comunității dansului contemporan din România, să dezvolte și să diversifice publicul acestui sector cultural, să încurajeze mobilitatea și interconectarea celor care activează în domeniul artelor performative prin activități comune dedicate. AREAL a demarat în 2020 în cadrul 4 Corpuri-Colectiv pentru Dans, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.