Răzvan Mazilu - Interviu Daily Magazine - Teatrelli

Răzvan Mazilu - Interviu Daily Magazine

„Sunt absolut convins că publicul român are nevoie de povești. Este un public care reacționează la povești pline de emoție, la povești cu personaje puternice, la povești cu situații puternice, un loc unde emoția se revarsă asupra publicului, în sufletul acestuia și în mintea acestuia. O astfel de poveste este Maria de Buenos Aires și publicul are nevoie de acea pasiune și emoție care se duc întotdeauna până la capăt. Atunci când vorbim de America Latină, se duce întotdeauna până la capăt, pentru că pare că noi, astăzi, într-o țară în care se trăiește cum se trăiește, într-o țară încenușată, avem nevoie de astfel de exemple, de astfel de povești de iubire în care totul se trăia plenar, până la capăt, în care nu existau jumătăți de măsură.

De asemenea publicul român cred are nevoie de muzica lui Astor Piazzolla, pentru că ni se potrivește foarte bine, pentru că e plină de emoție, are nevoie de tango. Publicul român are nevoie de experiențe altfel, așa cum este Maria de Buenos Aires. Mă refer aici la modalitatea în care publicul receptează actul artistic foarte aproape de actori, în sufletul actorilor. Practic poți să întinzi mâna și să-i atingi și să facă parte din poveste. Publicul este integrat în poveste, în acel salon, în care Maria de Buenos Aires își risipește iubirea.”

Răzvan Mazilu în dialog cu Claudiu Petru Ciubotaru pentru Daily Magazine.

Articol complet: https://www.dailymagazine.ro/2021/03/12/de-vorba-cu-razvan-mazilu-publicul-din-romania-are-nevoie-de-acea-pasiune-si-emotie-care-se-duc-intotdeauna-pana-la-capat

Înapoi