Recomandările lui Gabriel Sandu - Teatrelli

Recomandările lui Gabriel Sandu

Gabriel Sandu: Din seria lucrurilor pe care le-am citit/ văzut/ făcut pandemia asta și pe care le-aș recomanda și altora:

Cel mai... cel film...

Filmul Sauvage/ Wild, regizat și scris de Camille Vidal - Naquet și jucat de unul dintre, mai nou, actorii mei preferați - Felix Maritaud. Filmul este o expresie în stare crudă a unei lumi greu de dus sufletește și m-a impresionat simplitatea cu care este abordata componenta psihologică a personajelor și poezia narativă. Iar Maritaud e genul de actor atât de transparent cu gândurile și emoțiile lui, că l-aș da ca exemplu oricărui actor cu care voi lucra vreodată. Nu simți nicio barieră, e totul flow. 

și

Documentarul “Lots of kids, a monkey and a castle” realizat de Gustavo Salmeron despre mama sa, un personaj de o energie contaminantă de care nu ai cum să nu te îndrăgostești. L-am văzut de două ori la Astra Film Festival și o dată acasă, în pandemie. Am râs și am plâns egal de fiecare dată. Heart warming. L-aș revedea anytime. Are un efect vindecător, greu de explicat. 

****

Cea mai bună... carte

Cartea de antropologie “The Hidden Dimension” de Edward T. Hall. Am început s-o citesc ca parte din lecturile pe care le parcurg pentru doctoratul la care lucrez, însă este o carte importantă și în afara studiilor academice și o recomand ca pe un must read. E despre spațiile de distanțare de care avem nevoie pentru a supraviețui ca animale, despre cum apropierea excesivă ne poate dăuna ca specie (apropo de distanțare socială...). Este clar scrisă și fără zorzoane lexicologice. 

și

Romanul Andei Cadariu - “Cele trei iubiri ale Sarei” - o cunosc pe Anda de la masteratul de scriere dramatică de la UAT, unde am făcut cu ea ateliere de traducere care ne-au provocat să dezbatem sensuri și nuanțe lingvistice. M-a surprins romanul ei prin onestitate, prin felul hărțuitor în care diseacă singurătatea și frustrarea. Cred că l-am terminat într-o zi jumătate. Vestea bună: se găsește la liber pe net pentru orice doritor:

1. PDF: http://s.go.ro/sau23m5o

2. Pentru iBooks: https://books.apple.com/us/book/id1502004215

3. În format *mobi, care poate fi transferat pe Kindle: http://s.go.ro/my7a5v7e

Și, dacă-mi îngăduiți, v-aș recomanda și antologia editată de Nemira, la care am contribuit și eu împreună cu alți autori. Un compendiu de stiluri, de texte în diferite genuri, complet nedeprimante, care merg citite pe orice vreme. Comandați cu încredere, toate câștigurile merg spre lupta împotriva Covid19: https://nemira.ro/izolare-antologie-ebook

Să ne revedem sănătoși la teatru! 🙏🏼

Gabriel Sandu semnează textul și regia pentru noua co-producție Teatrelli – „Dușmănie”. Așadar, urmăriți-ne în continuare pentru a afla mai multe despre echipa fantastică implicată în acest spectacol în pregătire.

Înapoi