Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic GRAND PRIX NOVA la TEATRELLI - Teatrelli
Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic GRAND PRIX NOVA la TEATRELLI
Rezervă

În perioada 24 – 27 iunie, am găzduit la Teatrelli, cea de a XII-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic GRAND PRIX NOVA.

Organizat de Radio România, evenimentul este dedicat inovaţiei în creaţia de teatru radiofonic.

La ediția de anul acesta, festivalul a fost prefațat, în perioada 20-24 iunie 2024, de atelierul Orizont sonor, adresat tinerilor interesați de creația de ficțiune sonoră.

„Continuăm excelenta colaborare cu Creart (Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București), care găzduiește cu generozitate festivalul și în 2024 în spațiul intim al sălii sale de spectacole de la Teatrelli București (Piața Lahovari nr. 7). Apropierea între cele două instituții confirmă relevanța internațională a acestui spațiu teatral bucureștean, afirmat în ultimii ani ca gazdă a unor evenimente internaționale și loc al inovației și al experimentului teatral performativ”, se arată în comunicatul festivalului.

Selecția finală a festivalului propune în cele trei categorii de concurs – Drama, Short Forms, Binaural Drama – 27 de producții de top din întreaga lume.

Festivalul este, în primul rând, ocazia întâlnirii față în față a participanților, dar ajunge și oriunde în lume în spațiul virtual, pe platforma www.grandprixnova.ro, pe pagina oficială de Facebook și pe canalul de YouTube, Grand Prix Nova. 

Pasionații de teatru radiofonic pot asculta pe site-ul www.eteatru.ro, producțiile prezente în festival, însoțite de textele în limba engleză ale acestora (în format pdf).