Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 11 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 11
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „Macbeth” – o producție a Tang Shu-Wing Theatre Studio din Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze (Adaptare şi regie: Tang Shu-Wing), spectacol prezentat în cadrul ediției din 2017 a FITS.

Mihaela Tulea: Toți cei care mă cunosc știu că, înainte de a fi fotograf de teatru, sunt un spectator pasionat. Diversitatea culturală este extrem de prețioasă pentru mine și încerc să ajung la aproape toate festivalurile de teatru care se desfășoară în țara noastră. Sunt ocazii excelente pentru a vedea producții străine. La reprezentațiile cu supratitrare, într-o limbă care îmi este total necunoscută, magia și emoția teatrului își pierd puțin din intensitate. În aceste momente, involuntar, ochiul de fotograf își face simțită prezența, începe să caute cadre, simte contraste, lăsând emoția pe planul al doilea.

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.