Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 22 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 22
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din spectacolul „Persona” (regia: Radu Alexandru Nica), o producție a Teatrului Odeon.

Mihaela Tulea: „Este unul dintre spectacolele Teatrului Odeon pe care l-am fotografiat într-un sfârșit de decembrie, la data premierei. Scris de Ingmar Bergman, ‘Persona’ este povestea unei actrițe, Elisabeth Vogler, care se retrage în tăcere într-un spital, copleșită fiind de multitudinea de roluri. Sora Alma este cea care-o îngrijește și care, prin jocul ei psihanalitic, reușește să rupă tăcerea actriței, aducându-i vindecarea.

Sunt multe momente speciale între cele două personaje, legătura lor fiind una deosebită. Poziția mea în sală nu a fost cea mai inspirată, însă am încercat să exploatez din plin tot decorul, să mă joc cu punctul de stație, lăsându-mi camera foto la nivelul solului.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.