Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 40 - Teatrelli
Teatrul și fotografia-spectacol: Mihaela Tulea – Episodul 40
Rezervă

„Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tulea” cu imagini din „Othello” (regia: Suren Shahverdyan), o producție a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, prezentată în cadrul ediției din 2018 a Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova.

Mihaela Tulea: „Nu am reușit nici măcar o dată să fac o ierarhie a pieselor care-mi plac de la William Shakespeare, dar ‘Othello’ cred că ar putea intra lejer în top 3. Montarea armeanului Suren Shahverdyan de la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște este una deosebită. Atmosfera este extraordinară, într-o lumină rece, albastră, iubirea lui Othello pentru Desdemona se transformă într-o ură care-i întunecă mintea, neajunsurile dor, pasiunea atinge cote maxime, emoția plutește în aer. Un suflet care își pierde umanitatea, devine sclavul neîncrederii și uită că dragostea înseamnă bucurie.”

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă franceză Théâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.