ZEBRA 2.0 - Teatrelli
ZEBRA 2.0
Bilete

Pe 1 iunie, Teatrelli găzduiește spectacolul „Zebra 2.0” de Saviana Stănescu, în regia lui Jeremy Goren, o producție AnomalousCo & Wistaria Project (SUA).

Un spectacol multimedia care ridică întrebări despre inteligența artificială, umanitate, imigrare, apartenență și conștiință, în centrul căruia se află povestea fermecător de amuzantă a prieteniei ciudate dintre o inteligență artificială și Zina - o femeie imigrantă care face curățenie în laboratorul în care AI-ul „trăiește”.

Spectacolul urmărește cursul relației lor de-a lungul a 50 de nopți, pe măsură ce Al-ul și Zina învață unul de la celălalt și se schimbă reciproc, într-un dialog sincer despre limbaj, iubire, natura existenței, modul în care oamenii se tratează unii pe ceilalți și cum doi inadaptați își pot găsi împlinirea în această lume nebună. Pe măsură ce povestea se îndreaptă spre punctul culminant, personajele sunt treptat - și fizic - subsumate unui film de comedie romantică, proiectat în spațiul de joc, unde se întâlnesc în sfârșit „In Real Life”. (Sau poate că nu?!)

La finalul spectacolului, publicul este invitat la o discuție alături de dramaturga Saviana Stănescu și echipa artistică, moderată de criticul de teatru Oana Cristea Grigorescu.

Regie: Jeremy Goren

Performeri: Timothy Edward Craig („AI”) și Salomé Egas („Zina”) 

Design media și operare live pentru „AI”: John Jannone

Video design și imagine: Michi Zaya + Renee Willoughby

Muzică / Sound design: Ras Badejo

Design materiale promovare: Diana Zhdanova și Zofia Bartos

O producție AnomalousCo – Jeremy Goren, Kathryn Syssoyeva, Diana Zhdanova 

Co-producător: Wistaria Project

Durata: 90 min.

Spectacolul va avea loc în limba engleză.

—-

Saviana Stănescu este o scriitoare româno-americană, care a avut multiple producții ale pieselor sale la New York, obținând premii ca New York Innovative Theatre Award for Outstanding Play („Waxing West” la Teatrul La MaMa) sau includerea în Indie Theatre Hall of Fame. Piesele sale au fost publicate de edituri americane prestigioase precum Samuel French, Smith&Kraus, Applause, NoPassport, ca urmare a unor producții de succes: „Aliens With Extraordinary Skills” (WP Theatre, New York; Teatro La Capilla, Mexico City; Teatrul Odeon), „Ants” (New Jersey Rep), „For A Barbarian Woman” (Fordham/EST), „Lenin’s Shoe” (The Lark), „White Embers” (Theatre Row, New York; Dramalabbet, Stockholm; premiul OOB NYC), „Useless/Organic” (Queens Theatre, TNB), „Toys” (Hudson Theatre LA, Avignon Festival, 59E59 NYC), „Hurt” (Manhattan Repertory Theatre), „What Happens Nex”, „e-Motion” (Cherry Arts), Zebra 2.0 (New Ohio) etc.

În România, piesele sale au fost montate la Teatrul Odeon („Clown Visa”,  Kilometrul Zero - The Revolution Project) și la Teatrul Național București („Organic”). Piesa Savianei „Apocalipsa Gonflabilă”, a câștigat premiul UNITER pentru Cea mai Bună Piesă a Anului în 2000. 

În prezent, Saviana Stănescu este profesoară universitară de scriere dramatică și teatru contemporan la Ithaca College, după ce a predat 8 ani la New York University - Tisch School of the Arts, Columbia University, Fordham University, Strasberg Institute for Theatre&Film, Primary Stages - Einhorn School of Performing Arts (ESPA), Lark Transylvania Playwriting Camp, Centro Cultural Helénico - Mexico City, etc. 

Jeremy Goren este performer, regizor și producător în zona teatrului devised (creații colective) cu accent pe spectacole experimentale, cu tematică socială. A regizat și produs zeci de spectacole, printre care „You Will Make A Difference” („Avant-garde yet deeply felt” - Flavorpill), „Wistaria” („Best of the Capital Fringe” - D. C. Metro Theater Arts), „Sonnet Remix” (împreună cu muzicianul Teerapat Parnmongkol), „Mosh-Pit Daisies” care a avut premiera în cadrul „WP's Feast Your Famine: a watch-and-play” - un festival de artă și activism creat de Wistaria Project. A lucrat timp de unsprezece ani la Terra Incognita Theatre ca actor, director general și ucenic al directorului artistic Polina Klimovitskaya. În 2015, a obținut un masterat în Artele Spectacolului și Arte Media Interactive de la Brooklyn College.

Jeremy lucrează, de asemenea, cu tinerii, formează actori de toate vârstele și publică constant articole în limba engleză și spaniolă, în principal despre teatru, film și imigrație. 

John Jannone este compozitor, producător de film, regizor de animație și artist video. Proiectele sale sunt în zona artelor spectacolului, muzici improvizate, design interactiv, efecte vizuale și physical computing. Este membru senior al facultății de la Brooklyn College și a predat la Universitatea din Osaka, Hunter College, Pratt Institute și Rensselaer Polytechnic Institute. La Brooklyn College a creat programul M.F.A. în Performance and Interactive Media Arts (PIMA), pe care l-a condus timp de peste un deceniu.