Recomandările Ilenei Zirra - Teatrelli

Recomandările Ilenei Zirra

Cel mai... frumos spectacol online:

„2” (2006) – concept și regie: DIMITRIS PAPAIOANNOU: https://vimeo.com/76409048

Nu este ideal și nu e ușor să empatizăm cu actorul prins pe cameră de data asta, iar satisfacția pe care ți-o dă vizionarea unui spectacol online nu poate să depășească 70% din ceea ce transmite un spectacolul live, oricât de bună ar fi filmarea sau oricât de obișnuiți suntem cu mersul la teatru, pentru a umple golurile pe care deja le intuim.  Dar cred că spectacolul pe ecran poate să-și îndeplinească aproape complet măcar funcția vizuală. Iar în acest sens, vi-l propun pe Dimitris Papaioannou, de care ați auzit la deschiderea Olimpiadei din 2004.

https://vimeo.com/papaioannou

Cel mai... cel serial / film pe Netflix:

Recomand alunecarea totală în Netflix, cât mai curând, pentru că de acolo vine partea a doua… momentul în care nu mai ai răbdare să te uiți la seriale și treci la filme sau la cărți sau, evident, la spectacole filmate.

Seriale recomandate: „Kominsky Method” și „After Life”.

Cea mai frumoasă... carte:

„Obiecte pierdute” de Brooke Davis

Cea mai gustoasă... rețetă de mâncare:

Se ia un lime, se pune în frigider. Din dulap se scoate un recipient mai înalt și cu aspect satisfăcător. Se taie o felie de lime și se pune pe margine, tăiată în formă de semicerc. În recipient se adaugă 3 cuișoare și, eventual, o petală din planta preferată (dacă se poate face dulceață din ea). Apoi se aplică puțină presiune, alături de o cantitate de lichid transparent (scos din freezer). Se așează recipientul pe un blat imaculat, alături de 3 frunze de mentă și alte ingrediente care merg la o salată de roșii și se toarnă apă tonică… de la înălțime. Pentru un efect complet, adăugați două cuburi de gheață, după ce amestecați cuișoarele cu petala aleasă.

Felicitări, pofta de mâncare s-a diminuat, pofta de scris a crescut.

Cea mai cool... descoperire muzicală:

Muzică de carantină, pentru acel extra zvâc de care avem nevoie ca să mai tragem 2 pensule, 3 litere sau două mături: Belle & Sebastian.

https://www.youtube.com/watch?v=9K7W6dztw-4

Cel mai bun... program de antrenament / menținere în formă:
Pachetul Adobe și DaVinci. Și experimentul de a te închide în atelier și a te preface că nu ai bucătărie sau telefon!

Scenografa Ileana Zirra semnează decorul spectacolului Teatrelli „Oxygen”.

Înapoi