Recomandările Simonei Popescu - Teatrelli

Recomandările Simonei Popescu

Cel mai... frumos spectacol online

Aș începe cu spectacol Jane Eyre, de la Teatrul Național din Londra, în regia lui Sally Cookson. E adevărat că am fost îndrăgostită în copilărie de această carte și, poate, a contribuit și nostalgia la preferința mea pentru acest spectacol, însă chiar mi-au fost depășite așteptările - roman foarte bine dramatizat și tranformat într-un spectacol de teatrul, personaje foarte puternice, originale, o montare modernă, dar care a păstrat și parfumul vremii. Mi s-a părut un balans între umor și emoție, cu scene foarte emoționante. Profit de această ocazie să recomand în general spectacolele Teatrului Național din Londra, care mie mi-au atras atenția și unde există un nivel teatral la care cred că toată lumea ar trebui să se raporteze.

Cel mai... cel serial / film (de pe Netflix)

Mărturisesc că sunt o împătimită a serialelor, fac cu greu pauză atunci când încep un serial bun. Am descoperit și mi-a placut serialul „Endeavor”, un serial polițist, jucat foarte bine, cu actori foarte buni, simplu realizat, un stil british. Încă un serial pe care îl recomand, accesibil pe Netfix, este „Bloodline”. Și aici actorii sunt foarte buni, iar în acest serial joacă una din actrițele mele preferate - Sissy Spacek, o actriță pe care am văzut-o în filme de la o vârstă foarte mică.

Cel mai... cool joc de jucat cu copilul/activitate

În perioada aceasta m-am bucurat să descopăr că am imaginație pentru jocurile pentru copii. Am inventat un joculeț împreună cu nepotul meu prin video, el fiind în alt oraș, la bunicii lui. M-am înreginstrat spunând povești – „Scufița roșie” , „Cei trei purceluși”, potrivite pentru vărsta de 5 ani, iar el a avut obligoul de a se înregistra și el spunând povești – aceleași pe care le spuneam eu sau altele pe care le alegea el, una dintre ele fiind 1001 dalmațieni, pe care am văzut-o în forme foarte inedite. M-am bucurat, în timp, să văd o îmbunătățire a vocabularului și o concentrare mai mare de a spune povestea cap coadă.

Cea mai... gustoasă mâncare de săptămâna asta/sau rețetă de mâncare

Nu am gătit lucruri excepționale însă am fost prietenă în continuare cu înghețata.

Cel mai... emoționant show de dans/creator

Au fost mai multe dar aș aminti neapărat Peeping Tom. Eu am rămas absolut impresionată de combinația dintre performanță, teatru și spiritualitate. Este o viziune inedită asupra miscării, dansului și a teatrului, iar rezultatul este foarte emoționant. Recomand cu căldură spectacolul „Le Salon”.

Cea mai... frumoasă carte

Am descoperit o poezie al lui Rilke – „Dumnezeu ne vorbește fiecăruia” și am citit o carte despre dragoste care se numește „Ce se întâmplă în iubire” scrisă de Alain de Botton, care este o analiză foarte lucidă a stărilor și a gândurilor pe care le traversăm atunci când iubim. E foarte interesantă, te obligă să aprofundezi acest sentiment și nu doar să îl lași să te locuiască și să te invadeze, te obligă să te analizezi un pic - ce se întâmplă cu noi atunci când iubim și ce înseamnă iubirea pe termen lung.

Cel mai... bun text din presă

A fost un articol scris pentru Financial Times de Yuval Noah Harari. În perioada în care toți căutam frenetic orice știre despre ce trăim, am descoperit acest articol care mi s-a părut foarte lucid și care se referea inclusiv la perioada de după izolare. Un articol care a împletit pe înțelesul meu politica și felul în care ar trebui să privim această perioadă, sau o viitoare perioadă.

Cea mai cool... descoperire muzicală din ultima vreme

Eu muzică ascult tot timpul și de fiecare dată mă întorc la prima mea dragoste, la muzica clasică. Am ascultat mai mult, în ultima perioadă, concertul pentru pian „Imperial” al lui Beethoven, dar ascult muzică clasică destul de mult, ascult Chopin, Mahler, Ceaikovski.

Cel mai... bun program de menținere în formă

Programul lui Florin Fieroiu – are 4 etape, este foarte solicitant, însă are și exerciții mai ușoare. Foarte mulți actori îl fac, fiindcă este un coregraf foarte cunoscut, în lumea noastră, și foarte apreciat și scoate într-adevăr untul din noi având însă și grijă să nu ne forțeze mai mult decât e cazul.

Pe actrița Simona Popescu o puteți vedea în spectacolul „Amor Amar" de la Teatrelli.

Recomandările sunt disponibile și în format video pe pagina Vimeo Teatrelli: https://vimeo.com/427356291.

Înapoi