Producții din repertoriul nou Teatrelli
Lupte și metamorfoze
Eugen Jebeleanu încheie cea de a doua etapă de lucru la Teatrelli - după producția work in progress „Băiatul văduvă” după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard – cu un spectacol care abordează teme similare, însă din perspective diferite: „Lupte și metamorfoze” după romanul „Luptele și metamorfozele unei femei” și fragmente din „Cine l-a ucis pe tata?” de Édouard Louis.
zeițe de categoria B
Spectacolul chestionează un subiect de interes contemporan: granița dintre public și privat, dintre magia scenei și realitatea vieții personale.
GAZDA
GAZDA este un spectacol sonor cu muzici povestite de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, un eveniment care adună publicul printre muzicieni și strânge muzicienii în rândul publicului. În sufrageria Teatrelli, Mădălina și Alexei, gazdele serii, alături de 10 muzicieni, vor da lumii povești din culisele creației, locurile de unde vin și inspirația ce îi pune în mișcare. Publicul prezent are aici un loc special - umăr la umăr printre instrumente, toată încăperea este o scenă.
Lasă-i să moară proști
Articulat ȋn jurul unui interviu marcant cu un regizor rus, devenit refugiat politic ȋn urma declanșării războiului ruso-ucrainian, spectacolul își propune să fie o radiografie a măcinărilor identitare și politice ale generației milenialilor. Scindată ȋntre valorile occidentale și mentalitatea estică, ȋntre implicare civică și apatie politică, ȋntre marea istorie și micile istorii, această generație de tranziție pare a avea ȋncrustată ȋn experiența ei ȋnsăși esența transformărilor apărute ȋn societățile est-europene post-totalitare.
Să vorbesc cu tine
O alegorie a poveștilor de dragoste din zilele noastre, cu tot absurdul pe care îl conțin, prezentat însă într-o notă ludică și comică.
DUAL, un performance despre prietenie
DUAL este un performance teatral, non-verbal, cu o poveste pretext pentru căutările artiștilor: trei prieteni foarte buni se întâlnesc să gătească împreună un desert. Ceea ce este, aparent, senin și natural, începe să pulseze pe dedesubt. Artiștii traduc prin interacțiunea cu obiectele unei bucătării stările opuse prieteniei. Ce se întâmplă când dispare încrederea? Apare îndoiala. Ce se întâmplă când dispare siguranța? Apare frica.
FADE IN / FADE OUT
Un spectacol care explorează dimensiuni ale procesului de pierdere și doliu, atât din perspectiva celui care îngrijește, cât și din perspectiva bolnavului, urmărind, cu precădere, felul în care boala și iminenta dispariție a unuia dintre ei transformă relația acestora și modul în care ei interacționează.
Spectacolul încearcă să dea un sens concret acestei separări prin explorarea distanței fizice care se creează între personaje. Spațiul este redat cu ajutorul sunetului binaural, captat cu microfoane plasate în urechile actorilor, pe care publicul îl va percepe live, în căști, ca și cum urechile actorilor devin ale spectatorului. Acest proces „ca și cum” va permite publicului să experimenteze simultan distanța dintre personaje și încărcătura emoțională a despărțirii.
Spectacol - experiment / aplicația THE WALKS
THE WALKS este o colecție de 10 scurte spectacole audio concepute pentru anumite locuri specifice din orașul tău și o invitație de a-ți redescoperi împrejurimile și de a interacționa cu ele.
Dușmănie v.2.0.
Spectacol interdisciplinar, cu o puternică componentă video, „Dușmănie v.2.0” chestionează cât este adevăr și cât este ficțiune în genul de film documentar și explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveștile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare.
Băiatul văduvă
„Băiatul văduvă” după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard, în regia lui Eugen Jebeleanu, aduce în prim-plan povestea tânărului Tom, al cărui parcurs pătrunde în intimitatea profundă a relațiilor interumane și a stigmatelor sociale. Între tandrețe și violență, personajele din textul lui Bouchard (ecranizat în 2013 de Xavier Dolan) jonglează între statutul de victime și călăi, mânați de dorințe înăbușite și porniri animalice.
Maria de Buenos Aires
„Maria de Buenos Aires” poartă semnătura inconfundabilă a lui Răzvan Mazilu, promotor al musicalului în România, într-un decor imaginat de Dragoș Buhagiar, cel mai premiat scenograf român.
Pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer, spectacolul îi are în rolurile principale pe Gheorghe Visu, Ana Bianca Popescu și Lucian Ionescu și beneficiază de participarea lui Emy Drăgoi la acordeon.
Urban GIF Show
URBAN GIF SHOW este un spectacol inovator despre oraș (implicit despre București) și despre felul în care corpul se manifestă în el.
Oxygen
Un spectacol seducător care îți taie cu adevărat respirația printr-un mesaj puternic despre iubire.
Performance-uri work in progress
Viață Bună
Pe 15, 16 și 17 decembrie a avut loc premiera primei etape a producției work in progress Viață Bună de Daniel Brooks, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, alături de o echipă minunată de artiști:
- Distribuția: Nicu Mihoc, Mihaela Sîrbu, Gabriel Răuță, Cristina Toma, Silvana Mihai, Vlad Ionuț Popescu, Chaminda Mirihigalla / Sound design: Andrei Raicu
Ne revedem în 2024 la cea de a doua etapă a producției, care va consta în montarea finală a acestui spectacol-laborator.
HÔTEL DES POÈMES - Spectacol în camere de hotel
Spectacolul are forma unei vizite prin spațiile hotelului Caro. Un ghid va însoți publicul prin acestă călătorie în timp, populată cu oameni și personaje care au rămas vii prin poveștile pe care le-au trait, putând fi (re)întâlniți cu ocazia unică a acestei vizite.
cerul (hartă către casă)
Noua productie work in progress are ca punct de plecare albumul de pictură al lui Șerban Savu - „Drifting”, având convingerea că picturile lui deschid o ușă, aprind o lumină și suspendă în timp momentele cotidiene cu care suntem atât de obișnuiți, încât privirea noastră se lovește de ele, fără a le mai nota, dar în care ne-am putea vedea reflectată întreaga viață.
The Others / Ceilalți
”The Others” oferă fiecărui participant acces la intimitatea afectivă a unei alte persoane. Am construit o suită de trei situații relaționale pentru a descoperi diversitatea răspunsurilor umane la afișarea emotivității.
TRANZACȚII
„Tranzacții” aruncă o privire asupra nevoilor, dorinţelor, dar şi decepţiilor noastre, prin lentila unor meserii care implică experienţa apropierii. Demersul spectacolului lansează întrebări despre ce altceva se găsește, de fapt, în spatele unei tranzacţii atunci când plătim pentru un serviciu, dincolo de produsul concret şi suma aferentă.
4 DISCURSURI. Performance work in progress
4 artiști își expun discursurile specifice artei lor simultan și în același spațiu performativ.
În mod neobișnuit uzanțelor, acesta nu este un spectacol croit după un text, ci mai degrabă este o dezbatere pe care o inițiază de facto mecanismele specifice fiecărei dintre cele 4 arte prezente în același spațiu: arta dramaturgiei, arta prezenței performative, arta vizuală și arta sunetului.
INT. EXT. Performance work in progress
Patru performeri izolați în patru vitrine separate observă fluxul oamenilor din stradă, de care sunt, la rândul lor, observați.
IN.EXT este un performance colectiv work in progress de Bobi Pricop, Mihai Păcurar, Teona Galgoțiu, Simona Dabija, Eduard Gabia, Kinga Ötvös, István Téglás, care invită la reflexie și dialog despre rolul artistului în contextul pandemiei.
Spectacol-lectură SPAȚIU PRIVAT
Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Teatrelli a prezentat un spectacol-lectură marca Bobi Pricop, cu Andreea Bibiri, după un text semnat de una dintre cele mai apreciate și neconvenționale autoare contemporane – Elena Vlădăreanu.
Comedii și spectacole din repertoriul clasic
Amor Amar
Un spectacol care promite două ore de bună dispoziție, provocată de două cupluri care trec printr-o criză ce se dovedește a fi doar un accident oricând repetabil.